Revoluția din 1989 comemorată la Deta: film documentar și mărturii emoționante



Asociația "Memorialul Revoluției 16 - 22 decembrie 1989 din Timișoara" în colaborare cu Primăria orașului Deta a prezentat în luna decembrie a anului trecut, la sala de conferințe din Parcul orașului, expoziția itinerantă "Decembrie 1989 - Momentul Timișoara", eveniment care, printr-o serie de imagini tulburătoare, a readus la viață gândurile, acțiunile și așteptările eroilor care au transformat dorința de libertate în scânteia Revoluției Române din 1989. 
 
La expoziție a participat viceprimarul Gerhart Sămanțu, alături de elevi ai liceului orașului nostru și alte persoane interesate de istoria recentă a României. Rado Gino, vicepreședintele Asociației Memorialul Revoluției a evocat acele clipe din postura sa de participant activ la evenimentele din decembrie 1989 și a răspuns întrebărilor tinerilor aflați în sală, chiar după vizionarea filmului documentar "Noi nu murim", o producție a Asociației Memorialul Revoluției, realizată de Gabriel Burza. La vernisaj a fost amenajat și un stand cu cărțile editate de Asociația Memorialul Revoluției, iar toate cărțile expuse au fost donate bibliotecii publice din Deta.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.