MĂSURI DE PREVENIRE A INCENDIILOR


Ca urmare a creşterii alarmante a incendiilor la gospodăriile populaţiei, la nivel de ţară dar şi la nivel judeţean, ne-am gândit să venim în ajutorul populaţiei cu unele îndrumări şi sfaturi practice care ar putea limita sau înlătura efectele dezastroase provocate de incendii. În rubricile care vor urma vă vom prezenta cauzele principale care duc la izbucnirea incendiilor în gospodăriile populaţiei şi măsurile ce trebuiesc întreprinse până la venirea Grupei de intervenţie. Incendiul este un fenomen complex, distrugător, care se poate transforma uneori într-o catastrofă, aducând oamenilor doar necazuri şi suferinţă. Orice incendiu are o cauză tehnică sau apare de cele mai multe ori ca urmare a unei neglijențe umane. Gheorghe Vlad.

Una dintre cele mai frecvente cauze de izbucnire a unui incendiu este focul deschis.Pentru a evita distrugerile cauzate de focul scăpat de sub control trebuie renunțat definitiv la următoarele activități:
- distrugerea prin foc a resturilor menajere, furajere sau a vegetaţiei uscate din grădini şi curţi;
- aprinderea deşeurilor menajere pe timp de vânt;
- amplasarea gunoaielor ce urmează a fi distruse prin ardere în apropierea şurilor, adăposturilor de animale şi furajelor;
- utilizarea în locuinţe sau anexe gospodăreşti a lumânărilor, făcliilor, lămpilor de iluminat sau de gătit cu petrol fără să se ia măsuri de prevenire;
- depozitarea cenuşei cu jeratic nestins în locuri necorespunzătoare, în apropierea magaziilor, şurilor, furajelor;
- folosirea de afumători improvizate în magazii sau poduri.

ATENȚIE:Cele mai multe incendii datorate focului deschis au loc în special la anexele gospodăreşti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.