Postul Paştelui la creștinii romano catolici și ortodocși


Creştinii romano-catolici ţin Postul Paştelui tot 40 de zile înainte de Învierea Domnului, la fel ca şi cei ortodocşi, doar că perioadele diferă. În acest an, Postul Paştelui la romano catolici începe în 20 februarie, Paștele urmând a fi sărbătorit în data de 31 martie. Ortodocșii vor intra în Postul Paștelui pe data de 19 martie, Paștele fiind pe data de 5 mai.

Postul Paştelui este asemănat adesea cu o călătorie duhovnicească către Săptămâna Patimilor şi Înviere. Este numit “mare” pentru că este cel mai lung şi cel mai important dintre toate posturile. Postul Mare este caracterizat prin renunţarea la multe alimente, intensificarea rugăciunilor publice şi particulare, îmbunătăţire personală şi multă generozitate cu cei aflaţi în nevoi. Este o perioadă de înnoire duhovnicească, o perioadă a pocăinţei, a curăţirii inimii şi minţii, de reîntoarcere către poruncile Domnului şi către aproapele nostru. Alimentele care nu sunt permise, tradiţional, sunt carnea şi produsele din lapte, peştele şi vinul. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.