Bani europeni pentru dezvoltare rurală prin GAL „TIMIŞ TORONTAL BÂRZAVA”


Proiectele din microregiunea  noastră primesc o finanțare de peste 3 milioane de euro

Inițiative locale să fie, căci finanțările europene așteaptă sa fie împărțite! Grupul de Acţiune Locală “Тimiş Torontal Bârzava” anunță toate structurile interesate că, pe site-ul asociației, www.timistorontalbarzava.ro, se află publicat calendarul sesiunilor de depunere a proiectelor eligibile pentru finanțare. În total, GAL-ul gestionează 3.706.000 euro, sumă din care, 610.800 euro sunt alocați pentru asistență tehnică, iar 3.096.000 euro vor ajunge în activitătile proiectelor declarate câștigătoare.  Criteriile de selecţie şi punctajele aferente sunt cuprinse în ”Apelurile de selecţie” postate pe site-ul Grupului de Acţiune Locală “Тimiş Torontal Bârzava”, cu cel puţin 30 de zile înaintea termenului limită de depunere a proiectelor, împreună cu Procedura de evaluare şi selecţie a proiectelor promovată de către GAL, în calitate de asociație autorizată de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prin Decizia nr. 62164/29.08.2011  pentru a implementa Strategia de Dezvoltare Locală, cu finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală  Axa IV- LEADER. Până acum, pe parcursul celor 12 luni de funcționare efectivă, GAL-ul “Тimiş Torontal Bârzava” a lansat 3 apeluri de selecţie şi au fost depuse pentru evaluare şi selecţie 69 de proiecte cu o valoare care depăşeşte 1.200.000 euro. Cel mai mare succes l-au avut măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri ” şi măsura 141 „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă”. Ioan Iovan.
Cine formează GAL-ul “Тimiş Torontal Bârzava”?
Parteneriatul public-privat “Тimiş Torontal Bârzava” este format din reprezentanții următoarelor unităţi administrativ-teritoriale: Consiliul Judeţean Timiş, Deta, Gătaia, Banloc Birda Denta, Ghilad, Giera, Jamu Mare, Jebel, Liebling, Livezile, Moraviţa, Pădureni, Voiteg şi ADI Timiş Torontal, din judeţul Timiş şi  Berzovia, Forotic şi Măureni din judeţul Caraş Severin. Pe lângă aceşti parteneri publici din asociaţie mai fac parte 29 de societăţi comerciale  şi 8 asociaţii non-guvernamentale.

Care este rolul GAL-ului “Тimiş Torontal Bârzava”?
Rolul Grupului de Acţiune Locală  Asociaţia ”Timiş Torontal Bârzava” este de a anima structurile din microregiune în vederea depunerii de proiecte, alături de selectarea proiectelor şi înaintarea lor spre finanţare către OJPDRP Timiş. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.