UN NOU LĂCAŞ DE CULT ÎN DETA

În luna octombrie, credincioșii comunității sârbe din Deta au trăit un moment plin de încărcătură sentimentală în fața primilor pași de ridicare a unui nou lăcaș de cult în orașul nostru. După o lungă perioadă de timp, locul liber şi îngrădit din centrul oraşului a fost binecuvântat și a avut loc ritul sfinţirii pietrei de temelie a Bisericii Ortodoxe Sârbe. La eveniment au participat, pe lângă enoriaşi sârbi, preotul paroh Liubodrag Boghicevici, primarul Petru Roman şi preotul protopop Branislav Stancovici. După punerea pietrei de temelie, zi de zi am avut ocazia să vedem cum, treptat, biserica se ridică, ajungând ca subsolul să fie terminat, realizare care a fost posibilă doar cu sprijinul Primăriei Deta şi a protopopiatului sârb din Timişoara, parohia din Piaţa Traian. Este adevărat că trăim vremuri foarte grele și că avem resurse financiare extrem de slabe, însă realitatea nu trebuie să ne taie speranţa de a vedea Biserica ridicată în totalitate, căci credinţa în Dumnezeu, puterea Lui şi bunăvoinţa oamenilor  pot crea o minune care va dăinui în timp şi va demonstra prezenţa etniei sârbe în localitatea Deta. Diana Tătăruşanu.


Începutul ridicării noului lăcaș de cult a reprezentat un prilej de mare bucurie şi împlinire pentru fiecare credincios deoarece centrul oraşului devine astfel, pe lângă nucleu al vieții sociale,  un centru cultural și spiritual, în care fiecare etnie are un simbol al credinţei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.