Finalizarea lucrărilor la pista de biciclete


Recent s-au încheiat lucrările la proiectul „Modernizare şi reamenajarea Parcului Anton Kratzer din oraşul Deta - Pistă de biciclete vestică şi pista de legătură”. Noua pistă pentru biciclete are o lungime totală de 781 metri, are o lățime de 2 metri cu două sensuri de mers și este realizată din asfalt colorat. Lucrarez a fost realizată de S.C. STELARIS LTD S.R.L. din Strehaia și a costat 358.893,68 lei, sumă suportată integral din bugetul local. Acesta este înca un obiectiv realizat pentru modernizarea orașului și pentru a oferi condiții cât mai bune cetățenilor din Deta.  

2 comentarii:

  1. Avem 1562 mp de asfalt, la preţul de ~230 lei/mp. Dacă sunt corect informat, un mp de asfalt (materia primă + manoperă) este în jurul a 50 de lei pentru o grosime de 5 cm. De aici ar rezulta că pista de biciclete are un strat de asfalt de peste 20 cm grosime. Ceea ce nu cred să fie. Din fotografie nici culoarea nu pare să difere de tradiţionalul negru.

    Nu m-aş fi avântat la calcule dacă nu-mi sărea în ochi firma din Strehaia. Adică taman din capitala ţigăniei şi a evaziunii fiscale. Parcă prea miroase a DNA pista aia de biciclete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Monitorul Primăriei Deta27 ianuarie 2015 la 04:18

      Toate lucrările de investiţii noi, lucrări de interes public, finanţate din bugetul local al oraşului Deta se execută numai pe baza documentaţiilor tehnico economice, întocmite de proiectanţi specialişti autorizaţi şi aprobate de consiliul local al oraşului Deta, urmând ca aceste lucrări să fie avizate de instituţiile abilitate şi autorizate de Primăria oraşului Deta.
      In baza acestor documente se atribuie lucrările de construcţie în vederea executării, în limitele şi în condiţiile prevăzute de lege.
      Alegerea procedurii de atribuire a contractului de achizitie publică s-a făcut în funcţie de valoarea estimată, valoare calculată de către proiectantul SC ALFRID SRL Piteşti, proiectant care a câştigat licitaţia de întocmire a proiectului în urma invitaţiei de participare publicată în SEAP pentru atribuirea contractului de servicii „Modernizarea şi reamenajarea parcului Anton Kratzer în oraşul Deta, judeţul Timiş”.
      Executarea pistei de biciclete s-a atribuit firmei SC Stelaris SRL Strehaia în conformitate cu art.19 din OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, cu modificările şi completările ulterioare.
      Valoarea totală contractată este de 358.893,68 lei inclusiv TVA, valoare care nu depăşeşete valoarea estimată de către proiectant.
      Soluţia tehnică proiectată pentru realizarea pistei de biciclete este compusă din lucrări de infrastructură, respectiv 15 cm balast compactat, 10 cm piatră spartă, 5 cm strat de bază executat din anrobat bituminos cu agregate mijlocii AB1, 3 cm asfalt colorat BA8 şi încadrare cu borduri mici montate pe o fundaţie de beton C8/10.

      Ștergere

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.