Talent și implicare din partea membrilor Ansamblului Sveti Nikola


La atelierul de creație au participat și membrii ansamblului Ansamblului Sveti Nikola din Deta, căci pe lângă Primăria Oraşului Deta, evenimentul fiind susţinut și de Uniunea Sârbilor din România .

Sărbătorile Pascale au constituit un prilej extraordinar pentru membrii ansamblului Ansamblului Sveti Nikola de a petrece cât mai mult timp împreună, astfel că, în fiecare zi, între orele 16:00 şi 18:00, copiii şi tinerii sârbi au dat dovadă de răbdare, pasiune şi iscusinţă în crearea icoanelor şi decorarea ouălelor de Paşte. Mai mult, în cadrul atelierului, aceştia au învăţat cântece specifice sărbătorilor pascale și au învățat tradiţii din zona noastră, păstrate cu sfințenie de bunici și străbunici.


Expoziţia cu vânzare a picturilor, a ouălelor decorate cu seminţe şi a obiectelor decorative realizate în cadrul atelierului de creaţie a avut loc în Joia Mare, în faţa Primăriei Oraşului Deta, într-o atmosferă tradiţională, pe fundalul sunetului de toacă. Evenimentuls-a bucurat de un real succes, cele peste 50 de exponate găsindu-și cumpărător în mai puţin de 2 ore. Pentru membrii ansamblului Sveti Nikola această experienţă poartă o semnificaţie spirituală deosebită, în primul rând datorită noilor abilităţi învăţate şi dobândite, dar şi datorită aprecierilor sincere primite de la cetăţenii oraşului nostru. Mulţumesc tuturor celor care au făcut posibil acest proiect minunat şi mulțumesc în special copiilor minunaţi care zi de zi, mai pun câte o cărămidă la construcția unui ansamblu solid, păstrător al tradiţiilor şi al lucrurilor curate. Diana Tătăruşanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.