AGENDA ACTIVITĂȚILOR EXTRAȘCOLARE

  • Ziua Europeana a Limbilor la Liceul din Deta
Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, la sfârșitul lunii septembrie, în cadrul liceului din orașul nostru, elevii au avut ocazia să afle lucruri noi și interesante despre limbile vorbite pe bătrânul continent, iar tinerii cu abilități artistice au impresionat printr-un moment de recitare de poezii, în limba română, franceză, spaniolă, italiană, germană și ucrainiană. Prezentarea informațiilor și chestionarul prin care liceeni și-au verificat cunoștințele au fost susținute de către Otilia Gaal, elevă a clasei aXII-a U, iar recitarea poeziilor a fost posibilă datorită elevilor din clasele XI-a U, a XII-a U, a IX-a R, a XII-a S, a XI-a B. În paralel cu cele două activități, s-a desfășurat de asemenea și un concurs de realizare de postere pe tema “De ce să învățăm o limbă străină?”, la care au participat 3 echipe, ale claselor a XI-a U, a XII-a U si a IX-a R. Juriul format din doamna director Letitia Morariu, alături de doamna profesoară Anca Eftenie și elevul Tepele Casian au decis ca locul întâi să revină clasei a XI-a U, locul doi clasei a XII-a U, locul trei pe podium rămând să fie ocupat de către clasa a IX-a R. Profesor Grad Luminița.

  • Info-centru educativ
În perioada 28 septembrie – 2 octombrie 2015, la nivel national a fost organizată Săptămâna Prevenirii Criminalității, eveniment de la care instituția de învățământ din orașul nostru nu putea lipsi. De mai mulți multi ani, școala noastră, prin Info-centru, organizează și participă, alături de Poliția Județeană și orășenească la activități educative, atât la nivel gimnazial, cât și la cel liceal. În acest an, o activitate extrem de reușită și de succes, a fost “Prevenirea consumului de droguri” și “Traficul de Persoane”, organizatorii ei, elevii claselor a IX-a R și a X-a U, dând dovadă de ispirație, imaginație, dar mai ales de muncă susținută. Profesor/consilier educativ, Galamboș Lenuța.

  • 9 Octombrie – Comemorarea Holocaustului în România
Joi, 8 octombrie, clasa a X-a de la liceu împreună cu clasa a VIII-a de la școala generală au desfășurat o activitate educativă comună pe tema Holocaustului. Activitatea a constat în prezentarea unui material de către profesorii de istorie Spatareanu Nicuta (liceu) și Lungu Corina (gimnaziu), scopul lor fiind familiarizarea elevilor cu noțiunile de toleranță și empatie. Dincolo de acumularea de informații din prezentarea profesorilor, elevii au avut posibilitatea să își exprime propriile opinii prin intermediul unor afișe reprezentative pentru tema Holocaustului din Romania. Profesori, Spatareanu Nicuta și Lungu Corina.

  • Alegeri
În data de 9 octombrie, la Liceul Tehnologic “Sf. Nicolae” Deta, sub atenta îndrumare a comisarului șef Ghervan Cristian și a profesoarei Galamboș Lenuța, au fost organizate alegeri pentru Consiliul Școlar al Elevilor (C.S.E.) și pentru Consiliul de Administrație al școlii (C.A.).

Toți elevii prezenți au votat, în urma numărării voturilor s-a decis ca președinta C.S.E. să fie eleva Ecob Patricia, clasa a XII-a R, iar elevul care îi va reprezenta pe colegii săi în C.A. să fie Baduceanu Alexandra, clasa a XII-a U. Vicepreședinte C.S.E., Galamboș Alexandra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.