LADA CU ZESTRE - FAZA JUDEȚEANĂ


La mijlocul lunii mai, Centrul de Cultură și Artă din Timișoara a găzduit faza finală a Festivalului concurs „Lada cu zestre”, eveniment aflat la cea de-a zecea ediție.

Centrul Cultural al orașului Deta, programat pentru ziua de duminică, 15 mai, s-a prezentat cu formațiile artistice calificate la faza zonală. Deschiderea programului rezervată pentru Deta, a fost făcută de Corul mixt, dirijat de către profesorul Dan Oroșan, care a interpretat doina „Bade, bade” și „Brâul amestecat” pe trei voci. La secțiunea coregrafie, a debutat Ansamblul de dansuri populare sârbești, grupa mijlocie, care a prezentat o suită de dansuri populare specifice Banatului sârbesc. Urmați de Ansamblul de dansuri populare maghiare, aceștia au prezentat un dans specific etniei, „Dansul cu bețe”- coregrafi Clara Stanciu și Tifra Iuliana. Ansamblul de dansuri populare sârbești, grupa mare, a adus în atenția publicului o suită de dansuri populare sârbești tot din zona Banatului - coregraf Diana Tătărușanu. Ansamblul de dansuri populare germane, a venit cu un dans tradițional șvăbesc - coregraf Elena Șămanțu.


În încheiere, Ansamblul de dansuri populare românești, seniorii făloși cu țoale noi, a prezentat o suită de dansuri populare din zona de pustă a Banatului - coregraf Voicu Cătălin. Toți cei care au urcat pe scena Centrului de Cultură din Timișoara, au făcut cinste orașului Deta, astfel că le mulțumesc pentru efortul depus și pentru felul în care reprezintă orașul nostru pe orice scenă ar evolua. A fost o acțiune de amploare, cu foarte multe persoane implicate în desfășurarea actului cultural, drept pentru care doresc să mulțumesc și Primăriei orașului Deta, care sprijină tot ceea ce înseamnă act cultural. (Ovidiu Ivancea, director Centrul Cultural al orașului Deta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.