RUGA BĂNĂȚEANĂ DE LA DETA


În Duminica de Rusalii, Biserica Ortodoxă Română din Deta își sărbătorește hramul, iar comunitatea din orașul nostru participă la unul dintre cele mai frumoase evenimente anuale, Ruga Bănățeană tradițională.

Locuitorii din Deta, oameni harnici, gospodari și fălosi, s-au pregătit așa cum se cuvine pentru această sărbătoare, făcând ca orașul să strălucească de curățenie.
În prima zi a evenimentului, sâmbătă, publicul venit în Parcul orașului Deta, s-a bucurat de prezența interpreților de muzică populară Stana Milu și Claudiu Tarnauceanu cu orchestra lor, care prin frumusețea cântecului au dat startul unei seri de joc și voie bună. În cea de-a doua zi, Duminica Rusaliilor, zi de mare sărbătoare, orchestra condusă de renumitul saxofonist, Florin Ionaș Generalul, împreună cu interpretele de muzică populară Diana Selagea și Claudia Ionaș, care prin vocea și repertoriul inegalabil, sunt cunoscute atât în țară cât și în străinătate, au creat acel tablou unic de sărbătoare a Rugii tradiționale. Atmosfera a fost întregită de Ansamblul de dansuri populare românești seniori și tineret precum și de Ansamblul de dansuri populare sârbești tineret aparținând Centrului Cultural al orașului Deta. Cu toate că vremea a fost capricioasă, stricând unele momente din regia serii, pot spune că a fost una dintre Rugile cele mai reușite din ultimii ani.


Ca în fiecare an, conducerea Primăriei Deta s-a implicat în organizarea sărbătorii, cu tot suportul necesar, asigurând un eveniment potrivit pentru toti cei prezenți, de la cei mai micuți participanți până la cei mai în vârstă. Copiii s-au putut delecta cu jocuri specifice vârstei și au putut să își ia suveniruri de la tarabele cu jucării, iar adulții au servit mâncare și băuturi de la standurile amenajate în parcul orașului. (Ovidiu Ivancea – director, Centrul Cultural al orasului Deta)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.