Probleme cu furnizarea gazelor naturale




În ultima perioadă, mai mulți cetățeni din Deta au semnalat o serie de probleme legate de distribuția gazului către consumatorii casnici. În special în zilele mai friguroase, în mai multe gospodării, gazul s-a oprit, astfel că centralele cu gaz și aragazele din acele case nu au mai funcționat, lăsând locuitorii fără căldură și posibilitatea de a pregăti mâncare. Cetățenii ne-au semnalat faptul că aceste întreruperi au apărut cu precădere în zonele în care Delgaz Grid SA (fostul E-on Gaz SA) a schimbat rețelele de conducte, racordurile la gospodării și regulatoarele. Echipele de intervenție chemate să remedieze aceste probleme nu au făcut altceva decât să curețe regulatoarele de presiune în care au înghețat impuritățile și apa din gaz. În zonele unde aceste regulatoare nu au fost schimbate nu s-au semnalat probleme la livrarea gazului.


Deoarece mai mulți locuitori ai orașului s-a adresat autorității locale pentru semnalarea acestor probleme, Primăria a cerut puncte de vedere oficiale de la Delgaz Grid SA, de la Petrom SA, fiind totodată sesizat și Oficiul pentru Protecția Consumatorului Timiș. Până la data redactării Monitorului Primăriei din această lună nu a venit niciun răspuns de la aceste instituții, dar pe măsură ce acestea vor trimite puncte de vedere în scris, le vom publica în ziarul local.

Există o serie de presupuneri legate de această problemă. Unii spun că noile regulatoare ar fi problemă și că regulatoarele oferite contra cost la prețul de 250 de lei de către firma care se ocupă de depanarea celor înghețate, ar funcționa foarte bine și la temperaturi mici. Mai există varianta în care gazul furnizat gospodăriilor din Deta este plin de apă și impurități, fiind adus de la platforma Foeni-Partoș, la același preț cu gazul de import mult mai curat și mai calitativ. Toate aceste variante nu sunt însă confirmate oficial de firma furnizoare, de cea care exploatează gazul sau de vreo autoritate de reglementare. În acest context, Primăria a cerut Oficiului pentru Protecția Consumatorului să clarifice această problemă și să facă o serie de analize de specialitate care să clarifice aceste ipoteze și să ducă la rezolvarea problemelor care cauzează atât de multe neplăceri locuitorilor orașului nostru.

Problema gazului in reflectată în mass media
Locuitorii din Deta s-au plâns redacției Tion că le intră centralele în avarie.
„Toată ziua ne-au intrat centralele pe avarie. Dacă aprind aragazul când merge centrala se oprește gazul pentru câteva minute. Am făcut sesizare, mi s-a spus că o să trimită o echipă, dar nu am văzut să fi venit nimeni și nimeni nu m-a sunat. Eu am noroc că funcționează centrala, dar am vecini cărora nu le merge. Dar în continuare, atunci când pornesc aragazul se oprește gazul pentru o perioadă”, a scris un cititor din Deta.
Alți locuitori din Deta susțin că la ei au ajuns echipele de intervenție ale companiei de distribuție a gazelor naturale. Potrivit celor de la Delgaz Grid, distribuția gazelor naturale în Deta se desfășura în condiții normale, presiunea din rețea fiind la parametri normali.
„Izolat, sunt semnalate probleme în funcționarea unor regulatoare de presiune a gazelor naturale, din cauza temperaturilor foarte scăzute înregistrate în ultimele zile. Echipele de intervenție ale companiei de distribuție a gazelor naturale Delgaz Grid sunt pregătite să intervină pentru a soluţiona punctual problemele apărute”, transmite Departamentul Comunicare Corporatistă Delgaz Grid. (sursa - tion.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.