Mesaj din partea Preotului paroh al Parohiei Ortodoxe Române din Deta, Ioan Ciprian Blagoe

Am petrecut împreună postul Paştelui şi am ajuns, cu ajutorul lui Dumnezeu, la capătul lui. Ceea ce înseamnă că am urcat împreună o scară, că am urcat pe Golgota împreună cu Domnul Hristos în postul acesta, ca să ne răstignim cu El, ca să ne îngropăm cu El, dar ca să şi înviem împreună cu El. La Paşti mărturisim că „Hristos a înviat!” şi întărim: „Adevărat a înviat!”. „Adevărat”-ul acesta, trebuie să vină însă ca o încredinţare lăuntrică a lui Hristos în inima noastră nu doar intelectul să fie cel care afirmă cum că a existat un om Iisus Hristos despre care Biserica spune că a înviat, sau că „aşa se spune” de Paști. Biserica ne învaţă că Duhul Sfânt este Cel ce îi încredinţează pe oameni de realităţile care ţin de Dumnezeu. Învierea lui Hristos nu se cere demonstrată de la o generaţie la alta, ci împărtăşită prin puterea Duhului. Sărbătoarea Învierii Domnului este fără îndoială cea mai mare sărbătoare a creştinilor, după cum spune şi Sfântul Apostol Pavel că „dacă Iisus Hristos n-ar fi înviat, zadarnică ar fi propovăduirea noastră, zadarnică ar fi şi credinţa voastră”. Iar Mântuitorul a spus: „Eu sunt Învierea şi Viaţa, cel care crede in Mine, chiar daca va muri va fi viu.” Şi Iisus ne-a dovedit ca are putere asupra morţii pentru că El Însuşi a înviat a treia zi.

Învierea Domnului să fie pentru fiecare dintre noi un prilej de sinceră bucurie. În ziua de azi uităm de necazurile şi lipsurile vieţii, să avem înţelegere şi linişte sufletească în familiile noaste. Fie ca Sfintele Paşti să vă lumineze sufletul şi casa, să vă aducă numai bucurie şi sănătate şi îndemnându-vă să nu uitaţi niciodată pe Hristos şi Biserica Lui, vă adresez tradiţionala urare „Hristos a înviat!”


Salut de Paşti din partea Preotului paroh al Bisericii Romano-Catolice, Lokodi Attila

„Cristos a înviat din morţi şi a eliberat lumea”.
Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti doresc tuturor credincioşilor din Deta Sărbatări Fericite.

„Krisztus feltámadt a halálból és megszabadította a világot.”
Minden kedves dettai hívőnek kívánok Boldog Húsvéti Ünnepeket.

„Christ ist erstanden und hat die Welt befreit.”
Wünche allen Gläubigen aus Detta Frohe Osterfeiertage und einen schönen Frühling.


Mesaj din partea Preotului paroh al Bisericii Ortodoxe Sârbe Deta, Liubodrag Boghicevici
Învierea Domnului este temeiul fundamental al vieţii morale, al iubirii de Dumnezeu şi al aproapelui, al faptelor bune. Ziua Învierii e marea sărbătoare a creştinilor de pretutindeni. În această zi, cu toţii ne adunăm într-un gând, o credinţă, o speranţă şi o iubire. Fie ca această mare şi sfântă bucurie a Învierii Domnului să ne lumineze sufletele şi să ne binecuvânteze vieţile cu sănătate, milostivenie şi dragoste! HRISTOS A ÎNVIAT! PAŞTE FERICIT!


Mesaj din partea Pastorului Baptiste Beraca, Ghiță Sporea
HRISTOS ISUS E VIU
„Un om învăţat, dar sceptic, i-a spus odată unei fetiţe care credea în Domnul Isus:
- Fata mea, tu nu ştii în cine crezi. Au fost mulţi Cristoşi. În care dintre ei crezi tu ?
- Eu ştiu în cine cred, eu cred în Hristos care a înviat din morţi.”
Viaţa noastră este construită în jurul morţii şi învierii lui Isus. Ea începe în fericire şi bucurie şi se sfârşeşte la fel. Avem un Hristos care a înviat într-un trup nesupus putrezirii şi indestructibil. Astfel prin învierea Sa, Tatăl a validat moartea Sa pentru toţi cei păcătoşi ca să-i aducă la el într-o părtăşie fără de egal şi permanentă. Despre acest Hristos înviat, Thomas Watson scria: Nu a înviat din morţi ca o persoană privată, ci ca una publică, fiind capul bisericii Sale. Învierea Sa a fost un succes copleşitor şi răsunător, un succes care trebuie proclamat pretutindeni şi la tot pasul. Învierea a fost răsplata Tatălui la sacrificiul inegalabil a Fiului său, un sacrificiu adus odată şi pentru totdeauna ca să ni se ierte păcatele şi să ne dea viaţă veşnică în dar. Noi, baptiştii vă dorim un Paște care să vă aducă pe lângă bucurie, pace şi prosperitate. Dar acum Hristos a înviat din morţi, pîrga celor adormiţi. Hristos a Înviat !


Mesaj din partea Directorului Centrului Cultural Deta, Ovidiu Ivancea
Sfânta sărbătoare a Învierii Domnului să vă aducă lumină, bucurie, sănătate şi speranţă alături de cei dragi! Paşte fericit! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.