MUZICĂ ŞI DANS PESTE HOTARE


În cea de-a treia zi a Crăciunului, de Sfântul Ştefan, în localitatea Barite din Serbia, anual se organizează un spectacol de folclor care să marcheze marea sărbătoare creştină. Deoarece orașul nostru are o bună și îndelungată colaborare cu Barite, Centrul Cultural Deta a fost prezent şi de această dată, cu Ansamblul de dansuri populare româneşti seniori şi tineret, alături de Orchestra de muzica populară. Împreună cu formaţia de dansuri populare din localitatea gazdă și Asociaţia Culturală „Veselia” din Glogoni, Centrul Cultural Deta a dăruit publicului un spectacol folcloric în care cântecul şi jocul bănăţean, graiul şi portul tradiţional strămoşesc au creat momente de neuitat. Suitele de dansuri populare din câmpia banatică, caracteristice zonei, în care hora, sorocul şi învârtita sunt la ele acasă precum și suitele din zona Banatului montan în care brâul şi ardeleana scot în lumina reflectoarelor profesionalismul şi dăruirea dansatorilor, coregrafia semnată Cătălin Voicu, au bucurat spectatorii, protagoniştii fiind răsplătiţi cu multe aplauze. Interpretul de muzică populară Ianoş Gheorghe a interpretat melodii autentice din folclorul bănăţan iar în încheiere, toate formaţiile artistice şi toţi instrumentiştii prezenţi au cântat şi au dansat o hora tradiţională, o hora a prieteniei.

Mulţumesc încă o dată tuturor celor care activează în cadrul Centrului Cultural al oraşului Deta, pentru dăruirea şi modul impecabil în care promovează numele instituţiei şi al oraşului. Oricare a fost scena pe care au evoluat, artiștii și întreaga echipă a Centrului Cultural au dovedit că sunt adevărați ambasadori ai orașului Deta. (Ovidiu Ivancea – director al Centrului Cultural al oraşului Deta)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.