Elevi cu rezultate și preocupări deosebite la Liceul Tehnologic „Sfântul Nicolae” din Deta


·         Eleva Oana Herişanu s-a calificat și a participat la faza naţională a Olimpiadei de Biologie (Piatra Neamţ, 1- 6aprilie) unde a ocupat locul 28 din 60 de participanţi. Oana a dovedit cunoştinţe în ceea ce priveşte funcţiile fundamentale ale corpului omenesc, dar şi abilităţi de lucru cu microscopul și folosirea unor tehnici de laborator.

·         Eleva Camelia Cărăbaş din clasa a VI-a B, coordonată de prof. Szabo Francisc, a participat la olimpiada gimnaziilor, faza naţională, organizată de Ministerul Educației Naționale, unde a obţinut locul 22 din 38 de participanţi. Camelia a fost sustinută material de colectivul de profesori și de locuitori ai orașului, cheltuielile de deplasare fiind asigurate de școală. Pe viitor, Camelia își va putea depăși performanța deoarece mai are trei ani de concurs în aceeași categorie.

·         În cadrul Târgului Regional al Firmelor de Exerciţiu, organizat în 26 aprilie la Arad, tinerii „economişti” din clasa a XI-a S, coordonaţi de directoarea Letiţia Morariu şi profesoara Cleopatra Jîţa, au obţinut Premiul I pentru cel mai reprezentativ slogan şi Premiul II pentru siglă. Ei au înfiinţat o firmă de exerciţiu, FE Dolce Decor Art SRL, care simulează activitatea reală şi se ocupă cu fabricarea produselor de patiserie şi cu organizarea de evenimente. Elevii au deprins competenţe de întocmire a documentaţiei necesare înfiinţării unei societăţi comerciale şi realizării de tranzacţii, negocieri și angajări.

·         Elevii Armina Botorea, Andreea Mîţu, Lorena Radu şi Zoltan Iuhasz au participat, în data de 7 mai, la activităţi de voluntariat în cadrul centrului educaţional ,,Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş" contribuind astfel la prevenirea eşecului şi abandonului şcolar pentru elevii cu vârstele cuprinse între 7 şi 14 ani.
            (Prof. Letitia Morariu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.