CEAUNUL ȘI GRĂTARUL DETA 2017


Competiție gastronomică internațională ajunsă deja la cea de-a zecea ediție, de la an la an, „Ceaunul și gratarul” dobândește o amploare tot mai mare. În această toamnă au fost prezente douăzeci și opt de echipe la start, atât din orașul nostru cât și din Serbia și Ungaria. Organizat în grădina de vară a Restaurantului „Parc”, echipele participante și-au dovedit abilitățile prin realizarea unui regal culinar cu mâncăruri delicioase: gulașul de toate felurile, varză cu carne la ceaun, ciorbă de fasole, iahnie de fasole cu ciolan, pește la grătar, ciorbă de pește, tocăniță de vită, sos vânătoresc sau miel la proțap.
Atmosfera a fost întregită de Ansamblurile de dansuri populare românești, sârbești, maghiare și germane a Centrului Cultural al orașului Deta alături de Orchestra de muzică populară a Centrului Cultural Deta, împreună cu interpreții vocali Roxana Miculescu, Raul Constantinescu și Ianos Gheorghe.

Partea cea mai grea i-a revenit echipei de jurizare în fruntea căreia s-a aflat viceprimarul orașului Deta, Adina Mateescu, atunci când a fost pusă în situația de a hotărî câștigătorii. În cele din urmă, situația dificilă a fost rezolvată în mod favorabil, eforturile echipelor de bucătari și mâncărurile deosebite pregătite la Deta fiind prețuite și punctate în egală măsură. Primarul orașului Deta, Petru Roman, inițiator al acestui festival a oferit tuturor echipelor câte o diplomă cu locul I, o cupă și o sticlă de vin. (Ovidiu Ivancea – director Centrul Cultural al orașului Deta)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.